Ükski tark ei ole taevast tulnud

17. juuni pärastlõunal täitsid Kabli Seltsimaja saali meie valla edukad põhikooli -ja gümnaasiumilõpetajad. Need on noored, kes kooliaastate vältel on pannud tublisti rõhku õppimisele ja enesearendamisele erinevates valdkondades.  Need edumeelsed noored on uhkuseks koduvallale. Seda toonitasid nii volikogu esimees kui vallavanem oma tervitussõnavõttudes. Mõlemad kinnitasid hariduse, kui ühe suurema väärtuse ja endasse investeerimise võimaluse olulisust.

Häädemeeste Vallavalitsus kutsus volikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtule kõik Häädemeeste valla registris olevad põhikooli ja  gümnaasiumi edukad lõpetajad. Häädemeeste valla lõpetajatest lõpetas põhikooli 66 noort inimest. Neist omandas põhihariduse valla koolides 48. Põhikoolide lõpetajatest said kutse üritusele 23 , kellest 5 lõpetas põhikooli kiitusega. Helena Pärna ja Laura Laine Häädemeeste Keskkoolist, Mirjam Rohtoja, Anelle Kurm ja Karmen Kõresaar Uulu Põhikoolist.

Gümnaasiumi lõpetas käesoleval kevadel  44 meie valla noort. Neist Häädemeeste Keskkooli 12 noort. 32 noort sai gümnaasiumihariduse nii Pärnu linna kui teistes Eestimaa gümnaasiumites. Kutse üritusele said 10 gümnaasiumist elluastujat. Gümnaasiumi lõpetas kõige väärikama tulemuse ehk kuldmedaliga Triinu Kirschbaum  Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumist. Hõbemedaliga lõpetasid Kristel Lehiste Pärnu Koidula Gümnaasiumist ning Enel Lauter ja Elve Valge Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumist.

Lõpetajad said lisaks rahalisele preemiale ka raamatu Eesti vanasõnadest , et vahel mõtiskleda nende elutarkuste üle, mida meie eelkäijad on vanasõnadesse talletanud.

Vanasõna ütleb, et oma silm on kuningas aga selle oma silma pettis ära mustkunstnik Marko Mölder, kes lõpetajatele meeleoluka etteastega esines ning julgematest julgemaid  endale appi võttis.

Vastuvõtt lõppes tavapäraselt ühise tordisöömisega. Päeva jääb meenutama ühispilt.

Iga lind kannab oma suled

Fotod: Sigrid Absalon

Ürituse pildid asuvad SIIN.